NOS Sport

Van der Garde wint rechtszaak tegen Sauber

Giedo van der Garde wint rechtszaak om F1-stoeltje

In navolging van een Zwitserse arbitragecommissie heeft ook de rechtbank van de Australische staat Victoria Giedo van der Garde in het gelijk gesteld in zijn zaak tegen Sauber.

De 29-jarige Nederlander heeft nu recht op een racestoeltje bij het Zwitserse team voor het nieuwe Formule 1-seizoen, dat over twee dagen begint in Melbourne. Het is echter zeer de vraag of Van der Garde daadwerkelijk gaat racen voor Sauber.

Risico?

Van der Garde heeft nog geen stoeltje gepast bij Sauber of in de auto gereden. Dat is een proces waar twee weken voor staat. De renstal liet eerder weten het een "onaanvaardbaar risico op overlijden" te vinden om hem te laten rijden. Mogelijk komen beide partijen onderling tot een andere oplossing.

De advocaat van Van der Garde zei na de uitleg van de rechter dat de Nederlander 'klaar en bereid is' om dit weekend te racen en graag zo snel mogelijk met het team te willen afspreken.

Giedo van der Garde geeft Sauber flink tegengas

Testrijder

Van der Garde was vorig jaar testrijder bij Sauber en claimde met succes voor dit seizoen een geldige overeenkomst als wedstrijdrijder te hebben. In november kwam Sauber met Felipe Nasr op de proppen als tweede coureur naast Marcus Ericsson.

Als Van der Garde, die in 2013 een heel Formule 1-seizoen reed voor Caterham, echt gaat rijden in Melbourne staan er twee Nederlanders aan de start. Max Verstappen debuteert bij Toro Rosso.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl