Robin Thicke en T.I. zingen het nummer Blurred Lines tijdens The Grammy Nominations Concert
NOS Nieuws

Plagiaat kost Pharrell en Thicke 7,4 miljoen

De Amerikaanse artiesten Pharrell Williams en Robin Thicke hebben plagiaat gepleegd met het nummer Blurred Lines. Het nummer lijkt te veel op Got to Give it Up van Marvin Gaye oordeelt de jury in een rechtszaak. Williams en Thicke moeten daarom 7,4 miljoen dollar aan de familie betalen.

Blurred Lines was in 2013 een grote hit. De kinderen van Gaye hadden de rechtszaak aangespannen omdat ze vonden dat met het nummer het copyright van hun vader was geschonden. Ze eisten 25 miljoen dollar schadevergoeding.

Origineel geen bewijs

De originele uitvoering van Got to Give it Up mocht niet worden gebruikt als bewijs in de rechtszaak, omdat daar geen auteursrecht meer op rust. Dat zit nog wel op de bladmuziek, maar toen het op basis daarvan werd afgespeeld klonk het heel anders dan Blurred Lines.

De acht juryleden geven de familie dus toch gelijk. Ze vinden dat er te veel gelijkenissen zijn met het nummer van Gaye uit 1977, meldt AP. Williams schreef het nummer in 2012. Hij zei dat hij er pas later achter kwam dat het nummer veel lijkt op Got to Give it Up. De twee kunnen nog in beroep gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl