Schalke stunt, maar Real gaat door

CL: Real Madrid - Schalke 04

Real Madrid heeft zich ten koste van Schalke 04 geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 2-0 zege in Duitsland kregen de Spanjaarden het in Bernabeu nog flink benauwd, maar ondanks een 4-3 nederlaag gaan ze wel door.

Real leek na de overwinning in Duitsland al op rozen te zitten, maar de laatste weken draait het niet bij de Koninklijke en dat was ook tegen Schalke te merken. De Duitsers, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, zochten vol de aanval en het slordige Real kwam er voor rust niet aan te pas.

Voorsprong van korte duur

Schalke kwam in de eerste helft ook tot twee keer toe op voorsprong, maar beide keren was het vijf minuten later alweer gelijk. Nadat Eric Maxim Choupo-Moting en Max Meyer kansen gemist hadden, vond Christian Fuchs met een schot in de korte hoek wel het doel. Lang duurde de vreugde niet, want uit de eerste de beste kans voor Real kopte Cristiano Ronaldo hard raak.

Schalke nam even gas terug, maar zette daarna weer flink aan en de laatste vijf minuten leken voor Huntelaar te worden. De spits kon eerst net niet profiteren van een blunder van Raphaël Varane, schoot de bal even later kiezelhard tegen de lat en was er na een schot van Meyer als de kippen bij om de 1-2 te maken. Weer was het Ronaldo die de Duitse vreugde deed verstommen. Na een puike voorzet van Fábio Coentrão kopte hij keurig raak.

Huntelaar maakt het spannend

Real begon beter aan de tweede helft en kwam al snel op voorsprong via Benzema, die aan buitenspel ontsnapte en raak schoot. Schalke was niet van slag, had niets te verliezen en bleef aanvallen. Die instelling werd beloond door invaller Leroy Sané, die zijn Champions League-debuut bekroonde met een prachtige treffer: 3-3.

Schalke zocht ook daarna veelvuldig de aanval, maar Real bleef zonder al te veel problemen overeind. De thuisploeg kwam er via snelle counters nog wel een aantal keer gevaarlijk uit, maar het doel werd niet gevonden.

Vlak voor tijd liet Huntelaar met een ziedend schot toch de 4-3 voor Schalke aantekenen, waarna het piepte en kraakte bij Real. Benedikt Höwedes kreeg nog een kans op eeuwige roem, maar Iker Casillas keerde het schot van de aanvoerder. De doelman voorkwam daar echter niet mee dat Real onder een striemend fluitconcert het veld moest verlaten.