NOS Wielrennen

Ook elleboogbreuk bij Boonen

Tom Boonen heeft bij zijn valpartij maandag in Parijs-Nice ook een breuk opgelopen in zijn linkerelleboog. Dat heeft de Etixx-ploeg vandaag laten weten aan Belgische media.

Boonen ging voor onderzoek naar het ziekenhuis van Herentals. Daar bleek dat hij inderdaad een verrekking heeft aan banden in zijn schouder, maar ook dat er een breukje in zijn linkerelleboog zit.

De 34-jarige Vlaming wordt woensdag geopereerd. Etixx maakte maandagavond al bekend dat Boonen de voorjaarsklassiekers Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix moet missen. In beide koersen had hij bij een zege alleen recordhouder kunnen worden.

In twee tellen wist ik dat mijn voorjaar voorbij was.

Tom Boonen

Stomme valpartij

"Ik ben erg teleurgesteld", reageerde Boonen. "Voor het derde jaar op rij wordt mijn voorbereiding op de klassiekers op ongelukkige wijze verstoord."

Waar het in 2014 nog privé-omstandigheden waren, is het dit keer een valpartij. "Een stomme val. We zaten met vier ploegmaats achterin, want we hadden net onze jasjes teruggebracht naar de wagen. Het plan was om nog een sanitaire stop te doen, toen er opeens een oponthoud was. Ik moest plotseling remmen, raakte het wiel van Nikolas Maes en viel."

Tom Boonen blijft op de grond zitten na een val in de eerste etappe van Parijs-Nice

Boonen wist gelijk hoe laat het was. "In twee tellen wist ik dat mijn voorjaar voorbij was. Ik was er echt klaar voor dit jaar. Maar ik kan er niets meer aan veranderen. Ik moet dit accepteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl