Spyker-baas Victor Muller bij de fabriek in Zeewolde
NOS Nieuws

Victor Muller verdachte in Zweedse fraudezaak

Zweden verdenkt Victor Muller, de oud-topman van autobouwer Saab, van belastingontduiking. Muller zou volgens de Zweedse dienst voor economische criminaliteit de belastingen hebben opgelicht in de jaren 2010-2011, toen hij Saab opkocht en leidde. Dat meldt de Zweedse radiozender P4.

Muller spreekt de beschuldigingen tegenover de NOS tegen. "Dit speelt al twee jaar. Ik heb tot nu toe nog geen enkel stuk ontvangen, dus kan er niets anders over zeggen dan dat ik me op geen enkele wijze aan belastingontduiking schuldig heb gemaakt."

Schuld

Muller kocht met zijn autobouwer Spyker Cars in 2010 het noodlijdende Saab in het Zweedse Trollhättan. Even leek hij Saab erdoor te slepen, maar de financiële problemen werden te groot. In december 2011 ging Saab failliet, met achterlating van een schuld van meer dan een miljard euro.

Ook Spyker kampt met financiële problemen. Het bedrijf vroeg uitstel van betaling aan en werd eind vorig jaar failliet verklaard. Muller ging in hoger beroep en in januari draaide de rechtbank in Leeuwarden het faillissementsbesluit terug. Spyker wil doorgaan met de bouw van sportwagens en elektrische auto's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl