NOS Nieuws

Ruim 20.000 euro voor containerbaby

'Ik hoop dat ze gelukkig wordt'

Aan de Jeugdbescherming is een cheque van ruim 20.000 euro overhandigd voor het meisje dat vorig jaar oktober in een ondergrondse container in Amsterdam is gevonden. Het geld is opgehaald via een inzamelingsactie op Facebook.

Initiatiefnemer is Frank de la Bey. Hij wilde voor het meisje wat, in zijn ogen, iedere ouder zijn kind gunt: "alle kansen in het leven". Hij kon er niet bij dat iemand zo alleen in een vuilcontainer zijn leven moest beginnen.

Het meisje, met wie het volgens de Jeugdbescherming goed gaat, krijgt het bedrag als ze 18 is. Het geld wordt beheerd door de Jeugdbescherming en alleen met tussenkomst van de rechter kan er eerder geld van de rekening worden gehaald.

Jet van 7 heeft een week zakgeld ingeleverd.

Initiatiefnemer Frank de la Bey

De la Bey is blij met de vele donaties. "Het mooiste is dat zo veel mensen in actie zijn gekomen. Zo heeft Jet, van 7, een week zakgeld ingeleverd en Julian, van 6, hier uit de straat haalde 40 cent op. Ook waren er bedrijven die een paar honderd euro doneerden. Alles was even welkom."

Er is niet alleen een cheque overhandigd, maar ook een boekje met wensen. "Lief meisje, weet dat de wereld niet alleen maar ruw is, hulp komt altijd uit onverwachte hoek." De la Bey wilde dit boekje graag maken voor bijvoorbeeld de hulpverleners die het meisje uit de container hebben gered. "Ik vond het ook heel mooi om voor hen een tastbare herinnering te hebben aan deze toch verdrietige gebeurtenis die nu hopelijk goed afloopt."

Mocht ze ooit contact willen, dan staan mijn hart en voordeur voor haar open.

Frank de la Bey

Buiten een paar mensen bij Jeugdbescherming weet niemand bij welk pleeggezin het meisje terecht is gekomen of hoe ze heet. Voor De la Bey maakt dat niet uit. "Ik denk dat haar privacy en het veilig en beschermd opgroeien voor haar het allerbelangrijkste zijn. Ik heb ook geen behoefte aan verder contact met haar of met haar pleegouders, daar is het me nooit om te doen geweest. Mocht ze zelf in de toekomst contact met me willen, dan staan mijn hart en voordeur voor haar open."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl