De te bouwen moskee in Gouda-Noord
NOS Nieuws

'Ook moskeebestuur Gouda twijfelt nu'

Het wordt steeds onzekerder of de grote moskee in Gouda er nog wel komt. Eerder werd al bekend dat de gemeenteraad woensdag waarschijnlijk tegenstemt. Volgens het AD is het moskeebestuur mogelijk niet langer van plan om de locatie zelf te kopen om er een moskee te bouwen.

Er is veel verzet tegen de moskee, ook vanuit de landelijke politiek. VVD, CDA, ChristenUnie en SGP in de Tweede Kamer willen wachten op de uitkomst van een onderzoek dat minister Opstelten heeft laten doen naar financiering van Nederlandse moskeeën vanuit het buitenland.

"Dat zelfs premier Rutte en de fractievoorzitters zich hebben uitgesproken over wel of geen moskee is bij ons wel binnengekomen,'' zegt woordvoerder Said Boukayouh van de moskee. "We liggen zo onder vuur dat we er misschien maar helemaal van moeten afzien", zegt Boukayouh in het AD.

Buurtbewoners

Het college van Gouda wil drie bestaande moskeeën samenvoegen op het terrein van de leegstaande Prins Willem-Alexanderkazerne. Naast een islamitisch centrum moeten er een school voor speciaal onderwijs en een kinderdagverblijf komen. Buurtbewoners vrezen overlast van de moskee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl