David Goffin bezorgde de Belgen het derde punt
NOS Sport

Joker Goffin schakelt titelhouder Zwitserland uit

Met dank aan de licht geblesseerde David Goffin heeft België een plek in de kwartfinales van de Davis Cup bemachtigd. Het was de bedoeling de kopman wegens een rugblessure te sparen voor de ontmoeting met titelhouder Zwitserland, maar voor het beslissende duel werd hij toch van stal gehaald.

Goffin had in de vijfde en beslissende partij weinig tegenstand te duchten van Adrien Bossel, de nummer 321 van de wereld: 6-4, 6-0, 6-4. Bossel werd voor de leeuwen gegooid bij de afwezigheid van Roger Federer en Stan Wawrinka.

De twee punten van de Zwitsers werden binnengehaald door Henri Laaksonen, die zijn beide enkelspelen in vijf sets wist te winnen.

Degradatie

De Zwitsers, vorig jaar in de finale nog te sterk voor Frankrijk, degraderen door de nederlaag uit de wereldgroep van het landentoernooi. Voor het eerst sinds Spanje in 2005 werd zodoende de titelverdediger al in de eerste ronde uitgeschakeld.

België, waar Steve Darcis eerder op de dag verzuimde de stand op 3-1 te brengen, gaat nu met de winnaar van de confrontatie tussen Canada en Japan de strijd aan voor een plek bij de laatste vier.

Marathonpartij

In de ontmoeting tussen Argentinië en Brazilië hielden Leonardo Mayer en Joao Souza elkaar maar liefst 6 uur en 42 minuten bezig. De Argentijn Mayer zegevierde met 15-13 in de vijfde set.

De wedstrijd gaat de boeken in als de op een na langste wedstrijd ooit. Alleen de wedstrijd tussen Nicolas Mahut en John Isner, in 2010 op Wimbledon, duurde langer. Die wedstrijd nam 11 uur en 5 minuten in beslag.

Mayer zette het thuisland met zijn zwaarbevochten zege op 2-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl