Een Ierse Setter op een hondenshow
NOS Nieuws

Mysterie rond vergiftigde hond na hondenshow

Een mysterieuze dood op de Britse hondenshow Crufts: een 3-jarige hond stierf na een succesvol optreden in Birmingham. Zijn baasjes zeggen dat Jagger bewust is vergiftigd. "Degene die hierachter zit, wist precies wat hij aan het doen was."

De Ierse setter Jagger uit België deed mee aan de Crufts onder zijn officiële naam 'Thendara Satisfaction'. Toen hij en zijn baasjes thuiskwamen, zakte de hond in elkaar. De dierenarts kwam te laat om Jagger te kunnen redden.

Volgens één van zijn baasjes wees forensisch onderzoek uit dat de hond minstens twee soorten gif in zijn bloed had. "Er is bewust gekozen voor een type gif met een langzame werking", zegt Jaggers baasje. "Aan het einde van de show oogde Jagger wat vermoeid. Drie of vier uur later was hij dood."

Politieonderzoek

De organisatie van Crufts is geschokt door de gebeurtenissen. Een woordvoerder benadrukt dat de precieze doodsoorzaak nog niet vaststaat, maar dat de organisatie de politie zo goed mogelijk zal ondersteunen tijdens het onderzoek.

De Belgische politie onderzoekt het voorval. Het volledige toxicologische rapport wordt volgende week verwacht.

Jaggers baasjes weten zeker dat er opzet in het spel is. "Onze honden doen het nu eenmaal erg goed op shows. Misschien dat er mensen niet blij waren met onze prestaties."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl