De politie pakte de vier jongeren op na een wilde achtervolging
NOS Nieuws

Jongeren opgepakt na dollemansrit

De politie heeft op de A4 bij Roelofarendsveen vier jongeren aangehouden die in een auto op de vlucht geslagen waren. De bestuurder negeerde gisteravond een stopteken, maar de auto kon na een achtervolging toch tot staan worden gebracht.

De achtervolging begon in Delft toen agenten de auto wilden controleren omdat die niet verzekerd was. De auto ging er met hoge snelheid vandoor richting de snelweg. Daar reed hij met ruim 180 km/u richting Amsterdam.

Geen rijbewijs

Er waren meerdere politieauto's bij de achtervolging betrokken. Bij de afslag Roelofarendsveen sloeg de auto op het laatste moment af. Op een industrieterrein kon de politie hem stoppen.

De inzittenden waren twee jongens van 17, een van 16 en een van 15 jaar uit Den Haag en Delft. Geen van hen had een rijbewijs. Twee van de vier boden verzet bij hun aanhouding, waarbij ook een politiehond werd ingezet. Twee van de vier zijn meteen naar het bureau gebracht, de twee anderen moesten eerst naar het ziekenhuis omdat ze door de hond waren gebeten tijdens hun aanhouding. Ze zitten alle vier nog vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl