Berlusconi op zijn eerste dag bij het verzorgingstehuis
NOS Nieuws

Berlusconi hoeft geen po's meer te legen

De taakstraf van Silvio Berlusconi wegens belastingfraude zit erop, maar komende week buigt een rechtbank zich opnieuw over het lot van de Italiaanse oud-premier.

De vraag is dan of het terecht was dat Berlusconi werd vrijgesproken van de verdenking dat hij betaalde seks had met een minderjarige prostituee. Voorlopig maalt Berlusconi niet om een mogelijk nieuw proces.

"Het was een mooie ervaring en ik ga het missen", vertelde hij op zijn laatste dag als verpleger in een verzorgingstehuis bij Milaan. Wegens goed gedrag werd de taakstraf van een jaar met 45 dagen ingekort.

Met kerst heeft hij Rosamunde en La Vie en Rose voor de bejaarden gezongen.

Correspondent Rop Zoutberg

De 78-jarige miljardair verzorgde minstens vier uur per week alzheimerpatiënten in de zorginstelling Sacra Famiglia. Wat hij daar precies heeft gedaan is onbekend.

"Er is heel weinig beeld van hem in het tehuis. Op de beelden die zijn opgedoken is Berlusconi te zien in een witte doktersjas. Hij kletst met patiënten en geeft ze een drankje", vertelt NOS-correspondent Rop Zoutberg.

De beelden met verborgen camera werden gemaakt door een journalist van de krant La Repubblica, die als vrijwilliger bij het verzorgingshuis zou zijn binnengekomen.

Berlusconi verlaat het tehuis Sacra Famiglia na vier uur werken

Zingen

De directeur van het verzorgingstehuis liet vorig jaar weten dat de ouderenzorg een serieuze taak is. En dat gold ook voor Berlusconi. "Voor zingen, grappen of campagnevoeren is geen tijd", zei hij toen. Dat zou niet helemaal gelukt zijn. Het gerucht gaat dat de voormalig premier in het tehuis zijn oude beroep als charmezanger weer heeft opgepakt.

"Berlusconi was ooit, voor zijn politieke carrière begon, zanger op cruiseschepen. Met kerst heeft hij een piano in het tehuis neergezet en heeft hij het beroemde Rosamunde gezongen. Ook kregen de bejaarden het nummer La Vie en Rose te horen. Bij zijn vertrek heeft hij de piano cadeau gegeven aan het tehuis", zegt Zoutberg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl