Internetwinkel Amazon verkocht en verzond cafeïnepoeder
NOS Nieuws

Amazon voor de rechter om verkoop cafeïne

De ouders van een Amerikaanse tiener die vorig jaar om het leven kwam door een overdosis cafeïne, stappen naar de rechter. Ze klagen internetwinkel Amazon aan, die het spul verkocht.

De jongen van 18 uit Ohio werd in mei vorig jaar door zijn broer thuis gevonden. Hij had 23 keer meer cafeïne in zijn lichaam dan een gemiddelde koffiedrinker en had daardoor een hartaanval gekregen.

De jongen had Hard Rhino-poeder genomen, dat hij gekregen had van een klasgenoot. Die had het op Amazon besteld.

Puur cafeïne

Hard Rhino-poeder is feitelijk puur cafeïne, zegt de U.S. Food and Drug Administration, die voor het spul waarschuwt. Het is zo krachtig dat een overdosis op de loer ligt: een theelepel bevat dezelfde hoeveelheid als 25 koppen koffie.

Volgens de FDA is de jongen uit Ohio niet de enige die is overleden na het gebruik van cafeïnepoeder van Hard Rhino; er is nog in ieder geval één ander sterfgeval bij de instantie bekend. De FDA vraagt ouders alert te zijn, omdat het product grote aantrekkingskracht uitoefent op tieners.

De ouders van de omgekomen jongen vinden dat Amazon het gevaarlijke poeder nooit had moeten verkopen en eisen zeker 25.000 dollar schadevergoeding. Ze klagen ook de klasgenoot aan die hun zoon de cafeïne heeft gegeven.

Amazon is inmiddels met de verkoop van cafeïnepoeder van Hard Rhino gestopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl