PEC juicht bij de 2-0 van Maikel van der Werff (r)

PEC Zwolle wint eindelijk weer eens, en ruim

PEC Zwolle heeft na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens gewonnen. SC Cambuur werd in Zwolle met 6-1 duidelijk verslagen.

De ploegen waren het eerste half uur redelijk aan elkaar gewaagd, al hadden de gasten iets betere kansen. Toch was het Zwolle dat als eerste scoorde. Jesper Drost kapte in het strafschopgebied twee verdedigers uit en schoot binnen.

PEC kwam even later op 2-0 door Maikel van der Werff, die een vrije trap van zo'n 25 meter in de verre hoek poeierde. Nog voor rust had Martijn Barto, die al enkele kansen had laten liggen, de spanning terug kunnen brengen. De spits controleerde de bal knap, maar rondde vervolgens zwak af.

Zwolle speelt na rust met Cambuur

Kort na rust had Tomáš Necid de Zwolse zege al veilig kunnen stellen. De Tsjech zag zijn inzet echter gekeerd worden door Leonard Nienhuis. De doelman hield na de aansluitende hoekschop Necid opnieuw van scoren af.

Het bleek uitstel van executie voor Cambuur. Na een uur kopte de Tsjech (voorzet Jody Lukoki) terug voor het doel en Ryan Thomas kopte de 3-0 tegen de touwen.

Reddingen Nienhuis

Vervolgens stortte Cambuur volledig in, al hield Nienhuis zijn ploeg met een handvol uitstekende reddingen nog op de been. PEC creëerde kans op kans en werd een kwartier lang geen strobreed in de weg gelegd, maar scoorde 'slechts' drie keer.

Invaller Stef Nijland verzilverde een strafschop (4-0) en nam ook de 5-1 en de 6-1 (schot uit stand in de kruising) voor zijn rekening. Tussendoor had Mikhail Rosheuvel de Leeuwardense eer gered.