Arbiter Martin van den Kerkhof gaat niet in op de roep om een strafschop.

Heerenveen krijgt te veel tegen ADO Den Haag

Het foutenfestival tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen in het Kyocera Stadion leek lange tijd op weg naar 0-0, de enige juiste uitslag. Door een doelpunt uit het niets van Luciano Slagveer ging de winst uiteindelijk toch naar de ploeg die daar het minste aanspraak op kon maken.

De eerste helft was niet om aan te zien. Vooral het aanvalsspel van Heerenveen deed pijn aan de ogen. Bij de Friezen, een paar weken terug nog luid geprezen voor het gevarieerde, speelse voetbal, lukte er vrijwel niets. Ballen sprongen van de voet en passes gingen alle richtingen op, behalve de goede. De ploeg viel niet één keer op een geslaagde aanval te betrappen.

De thuisploeg deed het lichtjes beter. ADO toonde in ieder geval aanvallende intenties, maar ook daar koop je geen brood voor. Alleen Michiel Kramer dook een paar keer dreigend op voor het doel van Kristoffer Nordfeldt. De spits kopte een keer ruim naast en een keer tegen de arm van Kenny Otigba. Arbiter Martin van den Kerkhof was niet gevoelig voor de smeekbedes om een strafschop. Op slag van rust kreeg Wilson Eduardo nog een schietkans. Hij zocht het doel te hoog.

Roep om een strafschop

Vlak na rust was er opnieuw de roep om een strafschop. Ditmaal was daar veel voor te zeggen. Debutant Janio Bikel ging in de zestien op de voet van Thomas Kristensen staan. Van den Kerkhof zag er niets in en liet het lopen.

De wedstrijd kwam daarna wel iets los, maar Kramer (recht op Nordfeldt en ruim naast) was met het hoofd minder dodelijk dan normaal. Ook Mike van Duinen mikte uit kansrijke positie in handen van keeper Nordfeldt. Otigba was aan de overkant te zelfzuchtig en ramde de bal over het doel. Kramers collega-spits Mark Uth ontbeerde eveneens de scherpte. Hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Krampachtig

De thuisploeg probeerde wat krampachtig de winst alsnog uit het vuur slepen. Daarbij gaf het (te) veel ruimte weg, waarvan Slagveer net na het ingaan van het 'Haags kwartiertje' profiteerde. Hij schoof de bal na een handige soloactie langs de kansloze Martin Hansen. ADO perste er daarna nog een offensief uit en werd ook nog een paar keer gevaarlijk, maar slaagde er maar niet in de bal tussen de palen te krijgen.