De twee treinen die op elkaar botsten in Tilburg
NOS Nieuws

Groeiende onrust over vervoer chemicaliën per spoor

Ongerustheid over het vervoer van chemicaliën per spoor door dichtbebouwde gebieden neemt toe na het ongeluk in Tilburg. De komende jaren wordt het Duitse deel van de Betuweroute verbouwd, waardoor er meer treinen via Brabant rijden. De provincie en de Brabantse steden willen dat het aantal treinen tot een minimum beperkt blijft.

Zorgen in Brabant over de giftreinen door die provincie

Het treinverkeer ligt sinds vrijdag stil, na een botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van het Reitseplein, tussen station Tilburg en Tilburg Universiteit.

Sommige passagiers werden door de coupé geslingerd. Een agent raakte onwel door de giftige damp uit de goederentrein. De oorzaak van de botsing is nog onduidelijk. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek.

Lekkage

Uit een van de wagons lekte korte tijd het brandbare butadieen, een soort benzine. Het lek werd tijdelijk gedicht door middel van bevriezing.

Medewerkers van een nabijgelegen kantoor werd gevraagd het gebouw vanwege de lekkage te verlaten. Ook moesten omwonenden ramen en deuren dichthouden zolang het lek nog niet definitief was gedicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl