NOS Nieuws

Toeristenkraam in brand vlak bij Witte Huis

In een straat pal naast het Witte Huis is een toeristenkraampje in brand gevlogen na een luide knal. In het Witte Huis werden allerlei veiligheidsmaatregelen genomen omdat niet duidelijk was wat er aan de hand was.

Er zou een ontploffing zijn geweest in een van de kraampjes aan de zuidkant van het Witte Huis. President Obama en zijn gezin wilden op het moment van het incident net vertrekken met de presidentiële helikopter.

Afgesloten

De beveiliging sloot het Witte Huis meteen af, zoals gebruikelijk is in dit soort situaties. Journalisten die verslag wilden doen van het vertrek van Obama werden naar binnen gestuurd, naar de perskamer. De president en zijn gezin stapten niet in de helikopter maar werden snel per auto weggereden naar Andrews Airforce Base.

Herdenking

De presidentiële familie is daarvandaan vertrokken naar Selma in de staat Alabama. Daar wonen zij en tientallen Congresleden de herdenking bij van de marsen waarmee vijftig jaar geleden zwarte Amerikanen demonstreerden voor gelijke burgerrechten. Bij die marsen werden drie mensen gedood, onder wie een dominee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl