NOS Nieuws

Van Rey: zo zit ik niet in elkaar

Van Rey: artikel is mening van het OM

Jos van Rey ontkent dat hij als wethouder van Roermond vertrouwelijke documenten van vergaderingen van het college van burgemeester en wethouders doorspeelde naar projectontwikkelaar Piet van Pol. NRC Handelsblad schrijft vandaag dat hij dat jarenlang deed.

Volgens Van Rey is er niets waar van het verhaal en is het te idioot voor woorden. "Ik heb nooit vertrouwelijke stukken doorgespeeld. Ik heb wel honderdduizend faxen verstuurd, maar geen vertrouwelijke faxen, zo zit ik niet in elkaar."

Van Rey reageerde op de aantijgingen tijdens zijn campagne in Limburg, waar hij bij de Provinciale Statenverkiezingen kandidaat is voor de Volkspartij Limburg. Tegen hem loopt sinds januari een rechtszaak. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van corruptie, verkiezingsfraude en witwassen.

"Rechtsstaat onwaardig"

"Het Openbaar Ministerie is een campagne begonnen om mij kapot te maken. Zo lang ik het vol kan houden zal ik daartegen vechten", zegt de oud-VVD'er. "Het is te gek voor woorden hoe het Openbaar Ministerie in Nederland kan optreden. Dit stuk in de krant kan alleen van het OM komen. Dat is een rechtsstaat onwaardig."

Volgens Van Rey schaadt het zijn campagneactiviteiten niet. "Ik werk aan een mooi en vooruitstrevend Limburg, en dat doe ik al veertig jaar. De mensen kennen mij hier en weten hoe ik in elkaar zit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl