Venezolanen staan in de rij voor een supermarkt in de hoofdstad Caracas
NOS Nieuws

Venezuela krijgt hulp bij het vullen van de schappen

Elf Zuid-Amerikaanse landen gaan Venezuela helpen de schappen weer te vullen. In het land zijn grote tekorten aan voedsel, medicijnen en andere producten.

De afgelopen jaren waren producten als melk, olie en ontsmettingsmiddel al schaars. Sinds begin dit jaar lopen de tekorten steeds verder op, wat leidt tot grote spanningen. De crisis wordt versterkt door de dalende olieprijs. Olie is de belangrijkste bron van inkomsten voor de Venezolaanse regering.

De elf landen vormen samen met Venezuela de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR), een politiek en economisch samenwerkingsverband in de regio. Ze hebben afgesproken dat ze de distributie van basisbenodigdheden binnen hun grenzen naar Venezuela versterken.

Protesten

De oppositie geeft de socialistische regering de schuld van de problemen in Venezuela. De afgelopen tijd werd geregeld gedemonstreerd tegen president Maduro. Een 14-jarige jongen kwam daarbij om het leven.

Een van de bekendste critici van Maduro, burgemeester Antonion Ledezma, werd eind vorige maand opgepakt. Volgens Maduro bereidde Ledezma een staatsgreep voor.

Komende dagen spreken de vertegenwoordigers van de UNASUR-landen ook met de oppositie. Later dit jaar zijn in Venezuela verkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl