Patrick Illidge heeft achttien maanden cel gekregen voor omkoping
NOS Nieuws

Omstreden oud-politicus Sint-Maarten veroordeeld

Op Sint-Maarten is een oud-staatssecretaris veroordeeld voor omkoping. Vorig jaar was hij al niet welkom bij premier Rutte.

De voormalige parlementariër Patrick Illidge heeft achttien maanden cel gekregen, waarvan zes voorwaardelijk. Ook mag hij de komende vijf jaar niet politiek actief zijn.

Rutte weigerde Illidge negen maanden geleden te ontvangen, omdat de politicus niet was verschenen bij een zitting in de rechtbank. Hij werd toen al verdacht van het aannemen van steekpenningen van een Nederlandse nachtclubeigenaar.

Van de parlementen van Sint-Maarten, Aruba en Curaçao waren in juni vorig jaar afgevaardigden op bezoek in Nederland. Rutte had hun aanvankelijk een ontvangst aangeboden, maar stelde dat Illidge niet welkom was. De gehele delegatie besloot daarop om niet naar Rutte te gaan.

Vrouwenhandel

De Nederlandse nachtclubeigenaar Jaap van den H. is veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf voor omkoping, belastingfraude en vrouwenhandel. Zijn bedrijf moet een boete betalen van ongeveer 730.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl