NOS Voetbal

Fontein struikelt over voorwaarden Wang

Fontein wilde geen loopjongen worden

Maarten Fontein stapte onlangs op als directeur van ADO Den Haag na onenigheid met de nieuwe eigenaar Wang Hui. Volgens Fontein zou hij slechts uit mogen voeren wat Wang wil en dat ging de directeur te ver.

Na de overname van Wang, moest Fontein er nog persoonlijk uitkomen met de nieuwe eigenaar, iets wat op voorhand slechts een formaliteit leek.

"De handtekening zou gezet worden onder het contract, er was geen discussie over het geld. Toen opeens kwam er een e-mail met zestien voorwaarden. Toen ik die voorwaarden las, dacht ik: hier word je vastgebonden aan een ketting en je bent een loopjongen."

Wang: kapitein moet op schip zijn

In een interview met voetbalblad ELF Voetbal reageert Wang op het vertrek van Fontein. Hij legt uit dat de aanvullende voorwaarden heel normaal zijn. Zo zou de directeur op de wedstrijddag als eerste in het stadion moeten zijn en als laatste moeten vertrekken.

"Dat vind ik normaal. Hij wilde een heel groot salaris en zo'n wedstrijddag is de belangrijkste dag voor ADO. Als hij de grote man wil zijn die verantwoordelijk is, dan moet hij dan op zijn werk zijn. Het is hetzelfde als een kapitein die op zijn schip moet zijn."

"Hij tekende zelf het contract waarin stond dat hij 27.000 euro per maand zou ontvangen en gelijk voor drie jaar zou tekenen. Wij hadden toen al onze twijfels, maar om ADO in alle rust de operatie van de overname te kunnen laten vervolgen, waren wij bereid zijn condities te accepteren. Maar als hij voor ADO wil werken met zo'n groot salaris, dan moet hij ook resultaten halen."

Geen extra eisen nieuwe directeur

Vrijdagavond werd bekend dat Jan Willem Wigt de tijdelijke leiding krijgt bij ADO. Wigt is al als lid van de Raad van Commissarissen verbonden aan de residentieclub. Hij zal voorlopig alle relevante uitvoerende taken bij ADO Den Haag op zich nemen. Wigt rekent erop dat op Wang Hui op korte termijn een nieuwe directeur zal benoemen. Volgens de Chinese topman heeft de aanstelling van een opvolger van Fontein de nodige prioriteit.

Wigt zal naar alle waarschijnlijkheid niet dezelfde voorwaarden voor zijn kiezen krijgen als Fontein. "Natuurlijk niet. Als hij wil werken voor een normaal salaris, kan hij ook werken onder normale omstandigheden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl