NOS Nieuws

1 miljoen boete voor trage communicatie Air France-KLM

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM krijgt een boete van 1 miljoen euro vanwege traag en incompleet communiceren over de financiële ontwikkelingen in 2010-2011. De straf is opgelegd door de Franse financieel toezichthouder AMF.

Zo verwijten de Franse autoriteiten de luchtvaartmaatschappij eerst nog in november 2010 de winstverwachting te hebben verhoogd, terwijl dat drie maanden later al weer naar beneden moest worden bijgesteld. Air France-KLM zou intern al eerder hebben geweten dat het financieel tegenzat.

Uitbarsting vulkaan

Air France-KLM zegt dat het in die periode moeilijk was om goede financiële verwachtingen te hebben, doordat het een jaar was met veel onverwachte gebeurtenissen. Zo ontregelden aswolken na een vulkaanuitbarsting op IJsland het Europese vliegverkeer, waren er stakingen en leidde een aardbeving bij Japan tot een tsunami.

De luchtvaartmaatschappij zegt volledig aan het onderzoek te hebben meegewerkt en dat gedurende het onderzoek een aantal klachten zijn verworpen. Tegen deze boete gaat Air France-KLM niet meer in beroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl