Een wake in Ottawa voor de militair die bij de aanval omkwam
NOS Nieuws

Video vrijgegeven van dader aanslag parlement Canada

De Canadese politie heeft een video vrijgegeven die is gemaakt door de dader van de aanslag op het parlement in Ottawa, vorig jaar oktober. De 32-jarige Michael Zehaf-Bibeau maakte de video op zijn telefoon, vlak voordat hij het vuur opende.

Zehaf-Bibeau zegt dat de aanslag een vergelding was voor de Canadese aanwezigheid in Irak en Afghanistan. Het land had twee weken voor de schietpartij toegezegd een bijdrage te leveren aan de strijd tegen IS.

"We slaan terug, de moedjahedien van deze wereld. Canada is onze vijand geworden omdat het ons bombardeert en onze landen terroriseert. Ik zal militairen aanvallen om te laten zien dat je zelfs in je eigen land niet veilig bent."

Beelden dader aanslag Canada

Geknipt

Zehaf-Bibeau, een tot de islam bekeerde Canadees, schoot een militair dood die de wacht hield bij een Canadees oorlogsmonument. Daarna opende hij het vuur in het parlement, waarna hij zelf werd gedood.

De politie heeft vanwege het onderzoek stukken uit de videoboodschap achtergehouden, de eerste 13 seconden en de laatste 5.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl