NOS Nieuws

Dode bij overval naast vliegveld Curaçao

  • Yves Cooper
  • Yves Cooper
  • ANP
    Hato Airport, Curaçao

In Curaçao is een geldloper van een Amerikaans bedrijf omgekomen bij een overval nabij het vliegveld. Een andere geldloper raakte gewond.

Zes gewapende mannen vielen het pand binnen van een bedrijf in de vrijhandelszone die naast Hato Airport ligt. Ze droegen maskers en camouflagekleding.

Er ontstond een schietpartij waarbij een geldloper ter plekke overleed in de kogelregen. De andere geldloper liep ook schotwonden op en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij is buiten levensgevaar.

Camerabeelden

De overvallers waren uit op goudstaven die net werden opgehaald door de geldlopers. Het is niet bekend of ze die buit hebben kunnen maken.

Van de overval zijn camerabeelden gemaakt die in handen zijn van de politie. Ook zijn de dieven buiten door verschillende getuigen gezien. In combinatie met de camerabeelden levert dat volgens de politie bruikbare informatie op.

Criminele circuit

Vorig jaar juli was er een schietpartij op Hato Airport zelf. Daarbij vielen toen twee doden en raakten zeven mensen gewond. Het ging om een afrekening in het criminele circuit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl