Fred Rutten
NOS Voetbal

Rutten: frisheid is terug bij Feyenoord

Feyenoord bloeit volgens trainer Fred Rutten weer op. In aanloop naar de thuiswedstrijd van aankomende zondag tegen NAC Breda zag de hoofdcoach frisheid op de training. De Rotterdammers kenden een druk programma, met sinds 1 februari acht wedstrijden, maar kunnen zich na de uitschakeling in de Europa League volledig richten op de competitie.

“Eerder dit seizoen hebben we een heel goede fase gekend, alleen kregen we door de Europese wedstrijden ook te maken met een volle agenda", aldus de trainer, die na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord, vrijdag op de persconferentie. "Dan kan het altijd gebeuren dat je een keer struikelt. Als ik ons deze week zie trainen, zie ik dat de frisheid helemaal terug is. We kunnen er weer tegenaan."

Berlijnse muur

Rutten denkt dat degradatiekandidaat NAC het resultaat zondag heilig verklaart. “Zij komen hier niet heen om het ons makkelijk te maken en zullen waarschijnlijk een soort Berlijnse Muur optrekken. Daar zullen wij een oplossing voor moeten vinden. Aan de andere kant moeten we waakzaam blijven, want met Demy de Zeeuw hebben ze iemand die andere spelers in stelling kan brengen. Mede daardoor scoort de ploeg weer en pakt het de laatste weken punten.”

Feyenoord moet het zondag stellen zonder Luke Wilkshire en Colin Kazim-Richards, die beiden kampen met een hamstringblessure. Het meespelen van Miquel Nelom is nog onzeker. De linksback viel in de wedstrijd tegen FC Utrecht (0-0) geblesseerd uit en trainde donderdag en vrijdag niet mee. Als hij niet speelt, neemt Lucas Woudenberg waarschijnlijk zijn plaats in. Afgelopen zondag tegen Utrecht viel Woudenberg al in voor Nelom.

Hoopvolle statistieken

De statistieken bieden Feyenoord zondag hoop op een goed resultaat. In de historie van de eredivisie pakte NAC Breda nooit de zege bij Feyenoord in De Kuip. Van de 47 voorgaande wedstrijden won Feyenoord er 34 en werd het 13 keer gelijk. Doelsaldo: 120-33 in het voordeel van Feyenoord. Van geen enkele ploeg won Feyenoord vaker in eigen huis dan van NAC.

In de play-offs voor Europees voetbal won NAC wel een keer uit bij Feyenoord. Op 21 mei 2009 werd het 0-4, door goals van Rob Penders, Martijn Reuser, Kees Kwakman en Joonas Kolkka.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl