NOS Nieuws

Nepal onbereikbaar door glijpartij vliegtuig

Duizenden passagiers vast op internationale luchthaven Nepal

In Nepal zitten duizenden toeristen vast omdat de enige internationale luchthaven van het land dicht is. Sinds woensdag landen en vertrekken er geen vliegtuigen, omdat een toestel van Turkish Airlines de enige start- en landingsbaan blokkeert.

De Airbus A330 landde in dichte mist en schoof vanwege de gladheid van de baan. Het vliegtuig kwam neer op zijn neus en staat in het gras.

Bergingsmedewerkers hebben grote moeite het toestel weg te slepen, omdat het landingsgestel kapot is. Ze hebben grind op het gras gestrooid en willen het toestel op een vrachtwagen leggen.

India

De directeur van de luchthaven van Kathmandu zegt dat het vliegveld morgen waarschijnlijk opengaat. "Maar dat betekent niet dat er dan ook vliegtuigen landen en vertrekken", zegt hij.

Elke dag gebruiken bijna 14.000 reizigers de luchthaven van de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in buurland India.

Woede

Reizigers zijn boos over het gebrek aan informatie. Ze zijn gefrustreerd dat luchtvaartmaatschappijen niet weten wanneer er weer wordt gevlogen en niet helpen bij het vinden van onderdak.

"Niemand heeft ons iets verteld", zegt de Mexicaanse Anna Garcia. Zij kwam na een autorit van zes uur aan op de luchthaven. Pas daar hoorde ze over haar geannuleerde vlucht.

Maart is het begin van het toeristenseizoen in Nepal. Er worden duizenden buitenlandse bergbeklimmers en wandelaars verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl