NOS Nieuws

School laakt 11-jarige 'Christian Grey'

Een Britse school heeft een moeder op de vingers getikt die haar 11-jarige zoon verkleed als Christian Grey naar school liet komen. Liam kwam als de hoofdpersoon uit de erotische trilogie 50 tinten grijs naar een feestje ter ere van Wereldboekendag.

Liam was gekleed in een keurig pak en had tie-wraps en een gezichtsmasker mee, een verwijzing naar de vele bondagescènes in de boekenreeks. Zijn leerkrachten konden er niet om lachen.

"Ik werd door de school gebeld", zegt moeder Nicola Scholes in de Britse pers. "Ze vonden het ongepast en zeiden dat hij niet met de andere kinderen op de foto mocht. Ik vind het jammer voor Liam dat hij een standje kreeg en niet mee mocht doen met de andere kinderen."

James Bond

Scholes ziet niets ongepast in de keuze voor de sadistische romanfiguur voor een kinderkostuum. "Elke 11-jarige weet wie hij is. De afgelopen maand zie je niets anders op tv. Het was allemaal bedoeld als grapje."

De suggestie van een juf dat Liam in zijn pak ook wel James Bond kon zijn, vond Scholes juist onkies. "Dat is een promiscue man die mensen vermoordt. Ik ben persoonlijk meer geschokt door een moordenaar."

Liam zelf meent dat er ook niets mis is met zijn outfit. "Het was om te lachen, niets meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl