Spelers van Osasuna vieren de gelijkmaker in de verdachte wedstrijd tegen Espanyol
NOS Voetbal

Meer clubs genoemd in Spaans omkopingschandaal

De voormalig manager van Osasuna, Angel Vizcay, heeft bij justitie bekend dat zijn club geld heeft betaald aan de clubs Real Betis, Espanyol, Valladolid en Getafe. Gisteren werden drie oud-bestuurders van Osasuna opgepakt in een groot onderzoek naar mogelijke omkoping. Vrijdag volgden opnieuw drie aanhoudingen.

De zaak kwam aan het rollen toen het nieuwe bestuur van Osasuna aangifte deed van verduistering van 2,4 miljoen euro van de bankrekening van de club.

In eerste instantie werd alleen de wedstrijd tussen Espanyol en Osasuna aan het eind van vorig seizoen onderzocht. Beide clubs streden destijds tegen degradatie. De wedstrijd eindigde in 1-1. Voor Osasuna haalde het gelijkspel niets uit, zij degradeerden alsnog ondanks dat de club de laatste wedstrijd van het seizoen van Real Betis won.

Meer clubs betrokken

Uit het onderzoek zou blijken dat Osasuna aan meer clubs geld zou hebben betaald en dat het in meerdere seizoenen wedstrijden zou hebben proberen te kopen. Het oude bestuur stapte op nadat degradatie vorig seizoen een feit was.

Volgens Vizcay heeft Osasuna 650.000 euro aan Real Betis betaald, 150.000 euro aan Valladolid in het seizoen 2012/2013 en 400.000 euro aan Getafe. Het gelijkspel tegen Espanyol zou 150.000 euro hebben gekost maar volgens eerdere berichten is dat geld niet betaald omdat Osasuna alsnog degradeerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl