Novak Djokovic was een maat te groot voor Mate Delic
NOS Sport

Djokovic en Murray houden eer hoog

Novak Djokovic heeft Servië op voorsprong gezet in de thuisontmoeting met Kroatië in de Wereldgroep van de Davis Cup. De nummer één van de wereld was op de indoorbaan in Kraljevo veel te sterk voor Mate Delic: 6-3, 6-2, 6-4.

De kopman van de Serviërs was voor eigen publiek oppermachtig tegen de Kroatische nummer twee. Delic, de nummer 158 van de wereld, kon in de hele wedstrijd geen enkel breakpoint creëren.

Warm applaus

Viktor Troicki en de jonge Borna Coric speelden de tweede partij van de op papier beladen ontmoeting, met de nadruk 'op papier'. Voor de partij kregen de Kroatische spelers een warm, Servisch applaus na het volkslied.

"Dat zien we niet vaak, omdat de oorlog nog vers in het geheugen ligt", zei Djokovic. "Ik ben blij dat onze fans ook op deze manier hun steun en respect hebben getoond."

Na een achterstand van 0-2 in sets wist Troicki alsnog de partij in vijf sets (4-6, 1-6, 6-3, 6-2, 6-1) naar zich toe te trekken.

Murray doet z'n werk

Ook Andy Murray zorgde voor een 1-0 voorsprong van zijn team. De olympisch kampioen was namens Groot-Brittannië één set niet bij de les, maar won alsnog vrij eenvoudig van de Amerikaan Donald Young: 6-1, 6-1, 4-6, 6-2.

Andy Murray won zijn partij in de Davis Cup

De eerste dag van ontmoeting tussen Kazachstan en Italië is inmiddels achter de rug. De stand in Astana is 1-1.

De Nederlandse Davis Cup-ploeg degradeerde in 2014 uit de Wereldgroep en speelt dit jaar in groep 1 van de Europees/Aziatische zone. Oranje ontmoet in juli Oostenrijk of Zweden.

Wereldgroep - eerste ronde

Duitsland - Frankrijk (1)
Groot-Brittannië - Verenigde Staten (7)
Tsjechië (3) - Australië
Kazachstan - Italië (6)

Argentinië (5) - Brazilië
Servië (4) - Kroatië
Canada (8) - Japan
België - Zwitserland (2)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl