Russell Westbrook: 43 punten en toch verliezen

Thunder onderuit ondanks uitstekende Westbrook

Dat Russell Westbrook van Oklahoma City Thunder in een uitstekende vorm verkeert, bleek wel uit de 43 punten die hij scoorde tegen Chicago Bulls. Het mocht echter niet baten, want op bezoek in Chicago ging Oklahoma met 108-105 onderuit.

Oklahoma, achtste in de Western Conference en nog allerminst zeker van een plek in de play-offs, maakte in het eerste kwart de intenties duidelijk. De gasten namen direct het voortouw en kwamen op een 30-18 voorsprong. In het tweede kwart was die voorsprong geslonken tot twee punten, maar in het derde bedrijf werd het verschil weer groter (79-72).

Tot dertig seconden voor het einde van de wedstrijd bleef Oklahoma aan de leiding, maar toen was het de beurt aan Nikola Mirotic en E'Twaun Moore. Met drie rake vrije worpen (Mirotic) en een driepunter (Moore met nog twee seconden op de klok) besliste het duo de wedstrijd.

Door de zege is Chicago, tweede in de Eastern Conference, weer een stap dichter bij de play-offs. Atlanta Hawks is de enige ploeg die zich al heeft geplaatst voor de finaleronde.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Portland wint, maar verliest Matthews

Portland Trail Blazers versloeg Dallas Mavericks met 94-75 en boekte de vijfde overwinning op rij. Maar de Trail Blazers kregen ook een domper te verwerken. Basisspeler Wesley Matthews scheurde een achillespees en kan de rest van dit seizoen niet meer in actie komen.