Trainer Alfred Schreuder wil laten zien wat FC Twente waard is.
NOS Voetbal

Schreuder geschrokken, maar strijdvaardig

Twee dagen nadat FC Twente drie punten in mindering heeft gekregen vanwege de financiële wanorde, moet trainer Alfred Schreuder 'gewoon' verder met zijn ploeg. Vanavond wacht Willem II uit. De resultaten op het veld lieten de laatste tijd al te wensen over en nu staat FC Twente opeens negende, een punt achter SC Cambuur.

"Ik heb tegen de groep gezegd: tot hier en niet verder. Nu moeten we laten zien wat we waard zijn."

Strijdvaardig

Het klinkt strijdvaardig uit de mond van de geplaagde trainer. In februari won FC Twente niet, de club leed vier nederlagen op rij. Schreuder probeert de nieuwe situatie niet als een hindernis te zien. "We moeten het juist omdraaien. De club krijgt nu zoveel over zich heen. Er wordt nu een beroep gedaan op iedereen om te laten hoe mooi deze club is."

"Dat geld voor mensen op kantoor, voor het publiek en voor de spelersgroep. We moeten met zijn allen knokken. We hebben nog kans om de play-offs te halen. Daar moeten we vol voor gaan."

Er wordt nu een beroep gedaan op iedereen om te laten hoe mooi deze club is.

Alfred Schreuder

Onzekerheid

Tegelijkertijd leeft ook Schreuder in onzekerheid. De club moet maatregelen nemen. En dat zal ook zijn weerslag hebben op de selectie en op de trainersstaf. "Ik heb nog niet gehoord wat wel en niet kan. Ik moet nog precies weten hoe het er echt voor staat."

Schreuder is geschrokken van de ernst van de situatie. "Ik wist dat het financieel niet goed ging, maar ik had niet in de gaten dat het er zo slecht voor stond."

Ziel en zaligheid

Dat er dure spelers met een flink salaris moeten worden verkocht, lijkt onvermijdelijk. Schreuder wil daar niet over speculeren. "Dat verdienen deze jongens niet. Zij geven hun ziel en zaligheid om betere voetballers te worden en om uiteindelijk verkocht te worden. Daar staat Twente voor: jonge spelers halen, beter maken en verkopen. Dan verdienen zij het niet dat er druk op hen komt, omdat ze weg zouden moeten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl