De moeder van Michael Brown slaat haar handen voor haar gezicht als ze hoort dat de agent niet wordt vervolgd
NOS Nieuws

Ouders Michael Brown naar de rechter

De ouders van Michael Brown stappen naar de rechter. Ze beginnen een civiele procedure tegen de agent die vorig jaar in Ferguson hun zoon doodschoot.

Agent Darren Wilson schoot de ongewapende zwarte tiener op 9 augustus dood. Hij zegt dat hij dat deed uit zelfverdediging. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie gaat daarin mee en bepaalde gisteren dat de agent definitief niet wordt vervolgd.

De ouders van Brown laten het daar niet bij zitten. Hun advocaten zeggen dat ze de zaak snel zullen aanspannen en dat ze met nieuw bewijs komen dat "een duidelijker, accurater beeld schept van wat er die dag is gebeurd".

Civiele zaak

De ouders denken dat de kans op een straf voor Wilson in een civiele zaak groter is. De autoriteiten in Ferguson en de politie hebben nog niet op de plannen gereageerd.

De dood van Brown leidde in Ferguson tot hevige rellen en protesten. Ook in andere Amerikaanse steden gingen mensen de straat op om te demonstreren tegen het politiegeweld.

De afgelopen maanden deed de Amerikaanse justitie onderzoek in Ferguson. In het eindrapport staat dat de politie in de Amerikaanse stad stelselmatig discrimineert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl