NOS Nieuws

Duitse Songfestival-kandidaat weigert: ik kan het niet!

Winnaar Duits songfestival geeft op

De winnaar van de Duitse voorrondes voor het Eurovisie Songfestival, wil zijn land op 23 mei niet vertegenwoordigen bij de finale in Wenen. Zanger Andreas Kümmert stamelde nadat hij tot winnaar was uitgeroepen dat hij zich "daartoe niet in staat voelt". "Ik ben maar een kleine muzikant", zei hij.

De presentator van de live-show was verbouwereerd door Kümmerts reactie, maar zei daarna dat de nummer twee dan maar naar Wenen moet. Dat is zangeres Ann-Sophie, met het nummer 'Black Smoke'.

Kümmerts manager zegt dat de zanger de enorme media-aandacht niet aankan. "Hij heeft alles gegeven en voor zichzelf geconstateerd dat hij dit niet kan." De manager was niet van tevoren door Kümmert ingelicht. "Ik denk dat hij dit spontaan heeft besloten", aldus de manager.

Boe-geroep

Andreas Kümmert is bij het Duitse publiek bekend als de winnaar van The Voice of Germany. Het publiek bij de live-show in Hannover reageerde met boe-geroep op zijn beslissing.

Ann-Sophie leek ook niet erg gelukkig met de situatie. "Willen jullie überhaupt dat ik naar Wenen ga?", vroeg ze aan de zaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl