Jan Slagter bij een verzorgingstehuis in Laren
NOS Nieuws

Omroep Max-baas Slagter begint verzorgingstehuis

Directeur Jan Slagter van Omroep Max begint een eigen verzorgingstehuis. Slagter zei in het tv-programma Pauw dat het tehuis eind 2016 open moet gaan. Het wordt vernoemd naar Ben Oude Nijhuis, de man die vorig jaar de kwaliteit van de instelling waar ook de moeder van staatssecretaris Van Rijn wordt verzorgd, aan de kaak stelde. Oude Nijhuis is inmiddels overleden.

Slagter had vorig jaar al gezegd dat hij plannen had voor een eigen verzorgingstehuis, omdat dat de kwaliteit in veel tehuizen volgens hem onder de maat is. Hij wil nu gaan bewijzen "dat het met het beschikbare geld ook mogelijk is om goede verpleeghuiszorg te bieden". "Ik wil leren van de goede tehuizen die er zijn", zei hij bij Pauw. "Kleinschaligheid is de sleutel."

In de wijk

Waar het verzorgingstehuis wordt gebouwd, is nog onduidelijk. Volgens Slagter komt het in ieder geval in een woonwijk, zodat de afstand tussen de familie en de bewoners van het tehuis klein blijft. "Je moet er met je vader of moeder een kop koffie kunnen drinken", aldus Slagter.

De omroepbestuurder zegt dat in verzorgingstehuizen geld wordt verspild. Volgens hem is de isolatie vaak slecht, is er te veel bureaucratie en wordt de helft van het eten weggegooid omdat de porties "voor havenarbeiders" zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl