Newcastle's Papiss Cissé in duel met Chris Smalling van Manchester United.
NOS Voetbal

Forse straf dreigt voor spugende Cissé

Papiss Cissé van Newcastle United lijkt een forse straf tegemoet te kunnen zien. De Senegalees heeft bekend te hebben gespuwd naar tegenstander Jonny Evans van Manchester United in het Premier League-duel van afgelopen woensdag. Britse media repten al van zeven wedstrijden.

Evans, de Noord-Ierse verdediger uit de formatie van manager Louis van Gaal, zou zijn begonnen met spugen, maar hij heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

De Britse voetbalbond klaagde het duo aan nadat een panel van oud-scheidsrechters de televisiebeelden van het incident had bekeken. De arbiters kwamen tot de conclusie dat beide spelers de rode kaart hadden moeten krijgen voor hun gedrag.

Cissé en Evans hadden kort voor rust een aanvaring. Evans spuugde daarbij in het gezicht van Cissé, die daarop verbolgen reageerde door terug te spugen.

"Zeer onplezierig"

De Senegalese aanvaller van de 'Magpies' toonde al snel berouw voor zijn wangedrag en plaatste een excuus op de website van zijn club. "Er overkwam mij iets dat ik zeer onplezierig vond en dan is het weleens moeilijk om niet te reageren. Ik probeer een rolmodel te zijn, maar deze keer heb ik iedereen laten zitten.''

Evans ontkende echter in alle toonaarden dat hij had gespuwd naar Cissé. "Ik ben geschokt door de reacties in de media, maar laat ik heel duidelijk zijn: ik heb niet gespuugd naar Cissé. Spugen naar iemand zou ik nooit doen'', verklaarde hij op de website van zijn club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl