Van links naar rechts: Marlijn Weerdenburg, Margriet van der Linden (de Mol) en Rik van de Westelaken (winnaar)
NOS Nieuws

Margriet is de Mol, Rik de winnaar

Wekenlang loog, bedroog en misleidde zij haar medekandidaten. Journaliste Margriet van der Linden was dit seizoen de mol in het populaire televisieprogramma Wie is de mol?

Samen met zangeres en actrice Marlijn Weerdenburg en Journaalpresentator Rik van de Westelaken stond Van der Linden in de finale van het programma dat zich dit jaar geheel afspeelde in Sri Lanka.

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de ontknoping live uitgezonden. De uitzending, vanuit Vondel CS in Amsterdam, is nog aan de gang. Buiten kan het publiek op grote schermen meekijken.

Winnaar

Ook de winnaar werd bekendgemaakt. Rik van de Westelaken mag de historisch lage pot van 10.500 euro mee naar huis nemen. Marlijn Weerdenburg verlaat het programma als verliezend finalist.

Margriet van der Linden is de mol

In het programma van AVROTROS proberen tien bekende Nederlanders zo veel mogelijk geld te verdienen met allerlei opdrachten. Een van de deelnemers is de mol en die probeert ongezien de opdrachten te laten mislukken.

Aan het eind van elke aflevering moeten de kandidaten raden wie de mol is. Wie die test het slechtst maakt, moet naar huis.

Vijftiende seizoen

Naast de finalisten waren de kandidaten van het vijftiende seizoen Chris Zegers, Martine Sandifort, Carolina Dijkhuizen, Viktor Brand, Ajouad el Miloudi, Evelien Bosch en Pieter Derks.

De presentatie is in handen van Art Rooijakkers en het programma trekt een publiek van gemiddeld twee miljoen kijkers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl