De moeder van de vrouw die in 2012 door een groep mannen werd verkracht in een bus
NOS Nieuws

India klaagt bij BBC over verkrachtingsdocumentaire

De Indiase overheid heeft bij de BBC geklaagd, omdat de Britse omroep een documentaire heeft uitgezonden over de daders van een brute groepsverkrachting in India in 2012. De Indiase autoriteiten vrezen dat er onrust ontstaat door de uitzending. Een rechter heeft de première in India al verboden.

Een van de daders zegt in de documentaire dat de 23-jarige studente de verkrachting heeft uitgelokt. Volgens verkrachter Singh hoort een nette vrouw niet 's avonds laat op straat rond te lopen. "Vrouwen dragen meer schuld dan mannen. Zij horen het huishouden te doen en niet in bars te komen en foute kleding te dragen."

In Nederland

De Indiase minister van Binnenlandse Zaken Rajnath Singh wil niet zeggen of er juridische stappen worden genomen tegen de BBC. Ook vindt de minister dat YouTube fragmenten van de documentaire moet verwijderen.

In Nederland zendt de IKON de film India's Dochter uit, op dinsdag 10 maart. De omroep is coproducent van de documentaire en heeft vooralsnog geen klachten ontvangen, zegt een woordvoerder. IKON speelde tijdens het maakproces van de documentaire een financiële en adviserende rol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl