Wang Hui
NOS Voetbal

Wang Hui wil ADO niet vanuit China leiden

Eigenaar Wang Hui bestrijdt de woorden van de vertrokken algemeen directeur Maarten Fontein dat zijn bedrijf United Vansen eredivisieclub ADO Den Haag vanuit China wil gaan leiden.

"Ik kan alle fans, spelers, leden van de technische staf en werknemers verzekeren dat we niet de intentie hebben om ADO Den Haag - onze club - vanaf de andere kant van de wereld te runnen'', zegt Wang Hui in een verklaring op de website van de club.

"Samen met de raad van commissarissen zullen wij actie ondernemen om de continuïteit in de leiding van ADO Den Haag te verzekeren'', voegt de Chinees eraan toe. Op welke termijn blijft onduidelijk.

'Loopjongen'

Fontein maakte woensdag zijn vertrek bekend. Hij wilde geen 'loopjongen' worden bij de club. Fontein begeleidde de afgelopen maanden de overname van ADO Den Haag door het Chinese bedrijf United Vansen.

De opgestapte directeur kon zich niet vinden in zijn nieuwe bevoegdheden als algemeen directeur . "Ik heb geen enkele verantwoordelijkheid voor het technisch beleid. Op wedstrijddagen moet ik als eerste in het stadion aanwezig en zijn en als laatste vertrekken. United Vansen wil ADO op een Chinese manier gaan leiden, maar dat werkt niet", verduidelijkte hij zijn vertrek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl