Hoofdverdachte Danny K. werd veroordeeld tot 4,5 jaar cel
NOS Nieuws

Celstraffen in megaproces 'Andes'

De rechtbank in Haarlem heeft celstraffen uitgesproken in het omvangrijke Andes-proces, waarbij veertien verdachten terechtstonden voor het vormen van een criminele organisatie. Leider Danny K. werd veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf.

De rechters achten bewezen dat het misdaadnetwerk van K. zich bezighield met afpersing, bedreiging en witwassen. Tegen K. was zes jaar cel geëist.

In de criminele organisatie van K. was een prominente rol weggelegd voor oud-vechtsporter Dick Vrij. Hij werd veroordeeld tot drie jaar cel, onder meer voor diverse zware mishandelingen. Tegen hem had het Openbaar Ministerie 4,5 jaar geëist.

Angela

Willem Holleeder was van de Andes-verdachten de eerste die vanmiddag aan de beurt kwam. Hij werd vrijgesproken van betrokkenheid bij afpersing, maar veroordeeld voor bedreiging van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het vonnis was veel lager dan het OM had gewild: 46 dagen cel in plaats van anderhalf jaar.

Anderen werden veroordeeld tot langere celstraffen dan Holleeder. Het gaat onder meer om Angela van H., partner van Danny K. en ex-vrouw van oud-voetballer Patrick Kluivert. Ze werd veroordeeld tot zeven maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk.

Van H. heeft geprofiteerd van K.'s criminele verdiensten en is daarmee volgens de rechtbank schuldig aan witwassen. Hetzelfde geldt voor twee ex-vriendinnen van K. Ook zij kregen celstraffen opgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl