NOS Sport

Kan Schippers onder de 7,00? 'Dat is niet niks'

Schippers is niet bezig met record Cooman

De EK indoor van Dafne Schippers moeten in Praag kort, maar krachtig worden. Zeven seconden en dan zit haar 60 meter er alweer op. Met een tijd van 7,09 is Schippers dit seizoen de snelste vrouw van Europa en dus favoriete.

Haar toptijd is evenwel geen Nederlands record. Dat is in handen van Nelli Cooman, die in 1986 tot 7,00 kwam. Destijds een wereldrecord. "Er wordt mij vaak gevraagd wanneer dat record er nou eens aan gaat, maar ik ben daar helemaal niet mee bezig", zegt Schippers.

"Er zijn in totaal maar acht vrouwen die ooit sneller hebben gelopen, dus dat is niet niks", vervolgt de Arnhemse. "60 meter is voor mij eigenlijk iets te kort, 200 meter is het beste. Het is al geweldig om in de buurt te komen van die 7,00."

1986: wereldrecord Cooman op 60 meter

De start kan nog beter

Tijdens een trainingskamp op Tenerife werkte Schippers aan haar start, want daar is volgens haar coach Bart Bennema nog winst te boeken. "Ze moet vooral door de schouders heen drukken, achter haar schouders aan lopen. Dan zit ze in een 45 graden-hoek", legt Bennema uit. "En ze moet haar voeten niet te hoog optillen, dan kan ze zo snel mogelijk naar het lopen toe."

Schippers en Bennema gaan voor de Europese titel. Niets meer en niets minder. "Je ziet gewoon het vermogen dat er vrijkomt. Dat is enorm goed, net als de snelheid die ze ontwikkelt", sluit Bennema af.

De EK indoor zijn van vrijdag tot en met zondag in Praag. Schippers komt alleen in actie op de 60 meter op zaterdag en (als ze doorstoomt naar de finale) op zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl