Staatssecretaris Teeven sloot als officier van justitie een deal met de crimineel Cees H.
NOS Nieuws

Kamerdebat over 'Teevendeal' misschien nog vandaag

De Tweede Kamer debatteert misschien nog vanavond over de 'Teevendeal'. Gisteren meldde Nieuwsuur dat met de deal die voormalig officier van justitie Teeven in 2001 sloot met een crimineel 4,7 miljoen gulden was gemoeid. Binnen het ministerie van Justitie en binnen het OM zouden wel degelijk documenten bestaan die dat bewijzen. Minister Opstelten zei vorig jaar nog dat het om 2 miljoen gulden ging, maar dat er geen bankafschriften meer van waren.

Een groot deel van de oppositie vroeg om een zorgvuldige brief van Opstelten over dit onderwerp en een debat volgende week. Maar nadat Kamerlid Bontes van de groep-Bontes/Van Klaveren had gezegd dat de "vertrouwensvraag boven de markt hangt", zeiden de regeringspartijen VVD en PvdA dat het debat dan vanavond moet worden gehouden.

Na een langdurige discussie over de procedure volgde de Kamer vervolgens als compromis een voorstel van de VVD: eerst wordt geïnventariseerd welke vragen er nog leven in de Kamer. Dan wordt bekeken of het kabinet die vragen vandaag nog kan beantwoorden en of er dan vanavond een "ordentelijk" debat kan volgen.

Debat mogelijk vanavond

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl