Scheidsrechter Vasilis Demetriou op wie een van de bomaanslagen was gericht
NOS Voetbal

Fans Omonia claimen aanslagen op Cypriotische voetbal

Fans van Omonia Nicosia hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor drie bomaanslagen, twee op het hoofdkantoor van de Cypriotische voetbalbond en één op een scheidsrechter.

In een brief verklaren de fans, die zich 'Gewapende rebellen van de stad' noemen, de oorlog aan de politieke partij Disy, de nationale voetbalbond en aartsrivaal APOEL Nicosia. De briefschrijvers houden die drie partijen verantwoordelijk voor het vervuilen van het Cypriotische voetbal.

De brief werd na telefonisch contact gevonden door een journalist van het dagblad Phileleftheros op een tribune van een stadion in Nicosia,

Aanslag op Demetriou

Afgelopen vrijdag kreeg scheidsrechter Vasilis Demetriou de schrik van zijn leven toen in zijn tuin een bom ontplofte. Volgens de politie in Larnaca hadden onbekenden een zogenoemde pijpbom op een windscherm bij zijn huis bevestigd, waarna het explosief van afstand tot ontploffing werd gebracht.

De 38-jarige arbiter bleef ongedeerd, maar de auto van zijn vrouw raakte wel beschadigd. Ook een nabijgelegen huis liep lichte schade op.

Matchfixing

Justitie op Cyprus heeft zijn handen vol aan de misstanden in het voetbal. Er lopen diverse onderzoeken naar matchfixing en bijna wekelijks is er sprake van supportersrellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl