NOS Nieuws

Nieuw onderzoek naar dood in 1997 van amazone

Politie en justitie doen opnieuw onderzoek naar de dood in 1997 van een 25-jarige vrouw uit Nieuwveen. De politie kwam destijds tot de conclusie dat haar paard haar had doodgebeten.

Na publicaties in De Telegraaf wil justitie de zaak opnieuw onderzoeken. Niet omdat er aanwijzingen zijn dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen, maar om duidelijkheid te krijgen voor de nabestaanden over wat er precies is gebeurd.

In verband met het nieuwe onderzoek wordt het lichaam van Larissa Dumont volgende week opgegraven en voor onderzoek naar het NFI overgebracht.

Twijfel

Volgens de politie stierf Dumont op dinsdagavond 27 mei 1997 in haar manege aan een beet van haar paard. De Telegraaf schrijft dat politiemensen toen al twijfels hadden. Pas in 2007 werden op initiatief van een rechercheur politiefoto's aan het NFI voorgelegd, maar dat zou een paardenbeet als doodsoorzaak niet hebben uitgesloten.

In de zomer van vorig jaar kreeg De Telegraaf de politiefoto's in handen. Op grond daarvan zeiden forensisch experts tegen de krant dat de wond over de breedte van Dumonts hals niet door een paardenbeet kon zijn ontstaan. De bloedsporen rond de mond van het paard zouden er door iemand zijn opgesmeerd.

Gymschoenen

Merkwaardig was volgens de krant ook dat Dumont tijdens haar training geen rijlaarzen, maar gymschoenen droeg. Haar rijsporen zaten zo strak om haar enkels gebonden en moeten zo pijnlijk op haar achillespezen hebben gedrukt, dat rijden onmogelijk was, schreef de krant.

De krant wijst de vriend van Dumont als verdachte aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl