Graffiti zoals hier op een muur bij het presidentieel paleis in Bangkok, trekken ze slecht in Singapore
NOS Nieuws

Graffiti in Singapore komt Duitsers op stokslagen te staan

Een rechter in Singapore heeft twee Duitsers veroordeeld tot negen maanden cel en drie stokslagen. De twee bekladden in november een metrostel met graffiti.

De twee braken in bij een remise. Ze spoten verf op een wagon en sloegen op de vlucht. De Duitsers verlieten de stadstaat Singapore, maar werden in het omliggende Maleisië opgepakt na een klopjacht.

De straf voor de Duitsers is gelijk aan de eis van de openbaar aanklager. Volgens de rechter was er sprake een vooropgezet plan dat het openbaar vervoer ernstig heeft ontregeld.

Spijt

Het duo betuigde spijt tijdens de rechtszaak. "Dit is de donkerste periode in mijn leven. Ik ben heel erg boos op mezelf", zei de 22-jarige Andreas von Knorre. Ook de andere veroordeelde, de 21-jarige Elton Hinz, zei het incident te betreuren.

Een van de advocaten van de twee mannen zei na afloop dat je de lokale wetten en regels moet respecteren. "Maar in Duitsland wordt met gefronste wenkbrauwen gekeken naar de beslissing van de rechter, omdat lijfstraffen in Duitsland al zo'n 160 jaar geleden werden afgeschaft", zei advocaat Ruediger Ackermann tegen persbureau Bloomberg.

Amnesty

Singapore staat bekend om zijn strenge straffen voor vandalisme en vernieling. Het kan een boete opleveren van 2000 dollar, tot drie jaar celstraf en drie tot acht stokslagen. Mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty International hebben het opleggen van lijfstraffen in Singapore al meerdere malen veroordeeld.

In 2010 werd een Zwitser drie keer met een stok geslagen na een soortgelijk vergrijp. En in 1994 werd de Amerikaanse tiener Michael Fay veroordeeld tot vier stokslagen voor onder meer het beschadigen van auto's in Singapore.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl