Eden Hazard van Chelsea viert zijn treffer tegen West Ham
NOS Voetbal

Engelse topvier maakt geen fout

De Engelse nummers een en twee zijn schadevrij door de midweekse speelronde gekomen. Koploper Chelsea versloeg West Ham United met 1-0 en eerste achtervolger Manchester City was Leicester City met 2-0 de baas.

West Ham was al vijf duels zonder zege, maar wist het Chelsea toch lastig te maken. De bezoekers kwamen weliswaar middels een kopbal van de kleine Eden Hazard (randje buitenspel) op 1-0, maar in de boeiende tweede helft was West Ham zeker niet de mindere. Aan beide kanten kon een goal vallen. Uiteindelijk viel die nergens.

Bij Manchester City stond Wilfried Bony voor het eerst in de basis. De Ivoriaan kreeg een reeks kansen, maar de oud-speler van Vitesse kreeg de bal er maar niet in. Dat lukte David Silva net voor rust en James Milner pal voor tijd wel.

Krul held en schlemiel

De nummer vier, Manchester United, boekte een moeizame 1-0 overwinning bij Newcastle United. Newcastle-doelman Tim Krul leek de held van de avond te worden, maar bij de goal ging hij niet vrijuit.

De Hagenaar keerde op briljante wijze een schot van Marouane Fellaini, stond razendsnel op en hield Ashley Young van een treffer af. Even later stond hij paraat bij een kopbal van Wayne Rooney.

In de slotfase raakte hij echter in het nauw door defensief gepruts en schoot hij de bal in de voeten van Young. Die faalde niet nog een keer.

Toch viel er bij Newcastle nog wat te vieren: de rentree van de Argentijn Jonas Gutierrez die in oktober 2013 zijn laatste wedstrijd speelde. Teelbalkanker en het herstel ervan hield hem sindsdien van het voetbalveld. Zijn invalbeurt in de 65ste minuut leverde hem een grootse ovatie op.

Sánchez schittert

Arsenal, de nummer drie, versloeg Queens Park Rangers met 2-1. Hoogtepunt van de avond was de 2-0 van Alexis Sánchez. De Chileen omspeelde twee man en schoot vanuit een moeilijke hoek raak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl