Patrick Kluivert als assistent bij het Nederlands elftal
NOS Voetbal

Curaçao is 'blij verrast' met Kluivert

Met de aanstelling van Patrick Kluivert, die donderdag als bondscoach gepresenteerd gaat worden, wil Curaçao een signaal afgeven. De oud-speler van Ajax en Barcelona moet ervoor zorgen dat het nationale elftal een impuls krijgt. De hoop is dat enkele bekende spelers voor het jonge voetballand willen uitkomen.

Diverse namen zingen inmiddels rond. Zoals die van Vurnon Anita, de oud-Ajacied die tegenwoordig voor Newcastle United uitkomt. Of voormalig FC Groningen-speler Leandro Bacuna, die nu de kleuren van Aston Villa verdedigt.

Gilian Justiana

Gilian Justiana maakt al deel uit van de nationale selectie. De speler van Helmond Sport heeft inmiddels een uitnodiging om eind deze maand af te reizen voor het eerste WK-kwalificatieduel tegen Montserrat.

"Ik was blij verrast toen ik hoorde dat Kluivert onze trainer zou worden", vertelt Justiana. "Zo'n grote speler: da's toch geweldig! Ik heb nog geen contact hem gehad, maar het lijkt me heel mooi om met hem te werken."

"Wat ik wel weet is dat er plannen zijn om met een vaste kern in Nederland te gaan trainen. Dat is al een hele vooruitgang. Je kunt het niet vergelijken met het voetbal in Europa. Hier zijn tactiek en positiespel heel erg belangrijk. Met Curaçao is het fysieker, het komt meer aan op overleven."

WK 2018

Curaçao draait sinds 2010 (het jaar dat de Nederlandse Antillen werden opgeheven als land) mee in het internationale voetbalcircuit. Voor Kluivert wordt de opdracht om de nummer 160 van de FIFA-ranglijst naar het WK te loodsen. Justiana: "Natuurlijk wordt dat moeilijk, maar niets is onmogelijk. Zeker niet als er een paar goede spelers bij komen."

Gilian Justiana

Spelers die Kluivert mogelijk gaat oproepen

NaamClub
Cuco MartinaFC  Twente
Darryl LachmanFC Twente
Leandro BacunaAston Villa
Roly BonevaciaAjax
Eloy RoomVitesse
Vurnon AnitaNewcastle United
Guyon FernandezNAC 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl