Neymar viert een treffer met zijn ploeggenoten
NOS Voetbal

Barcelona en Bilbao naar bekerfinale

FC Barcelona heeft voor de 37ste keer de finale van de Copa del Rey bereikt. De 26-voudig winnaar won met 3-1 bij Villarreal nadat het eerste duel ook al met 3-1 gewonnen was.

Neymar opende na een fraaie pass van Lionel Messi al na vier minuten de score. Villarreal, dat nog nooit de finale haalde, zocht daarna vol de aanval, kreeg de nodige kansen en kwam via een intikker van Jonathan Dos Santos langszij.

Nadat Tomás Pina, die voor rust al verantwoordelijk was voor de enkelblessure van Sergio Busquets, in de tweede helft voor een keiharde vliegende tackle op Neymar rood had gekregen, zorgde Luis Suárez voor 2-1 en kopte Neymar de 3-1 binnen.

Ook 37ste finale Bilbao

Barcelona treft in de finale Athletic Club, dat eveneens voor de 37ste keer de finale haalde. De 23-voudig kampioen won dankzij treffers van Adúriz en Xabier Etxeita met 2-0 bij Espanyol. Het eerste duel was in 1-1 geëindigd.

De club uit Bilbao won de beker voor het laatst in 1984. De club stond sindsdien drie keer in de finale: 1985, 2009 en 2012. De laatste twee keer werd verloren van FC Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl