Vreugde bij de Arminia Bielefeld-spelers Fabian Klos (l) en Julian Börner (r)
NOS Voetbal

Stunt Bielefeld, zege Wolfsburg en Bayern

Arminia Bielefeld heeft in de achtste finales van de DFB-Pokal voor een grote verrassing gezorgd door Werder Bremen uit te schakelen. De club die uitkomt op het derde niveau won thuis met 3-1.

Bielefeld speelde in 2009 nog in de Bundesliga, maar is inmiddels afgezakt naar het derde niveau. Tegen de huidige nummer negen van Duitsland liet Arminia zich echter van zijn beste kant zien. Manuel Junglas opende voor het oog van ruim 26.000 toeschouwers voor rust de score en Sebastian Schuppan verdubbelde na een uur de marge.

Clemens Fritz bracht de spanning even terug, maar Junglas maakte aan alle onzekerheid een einde. In de slotminuut kreeg Fritz nog een rode kaart. Bielefeld schakelde eerder dit toernooi ook al Hertha BSC uit.

Geen treffer Dost

VfL Wolfsburg liet zich niet verrassen, ondanks het feit dat Bast Dost het net niet wist te vinden. De nummer twee van Duitsland won met 2-0 bij RasenBallsport Leipzig, dat in de Tweede Bundesliga actief is.

Leipzig verweerde zich kranig, maar balverlies na twintig minuten kwam de ploeg duur te staan. Wolfsburg sloeg razendsnel toe en op aangeven van Kevin De Bruyne scoorde Daniel Caligiuri. In de tweede helft kopte Timm Klose de 2-0 binnen.

Assist Robben

Bayern München bereikte de kwartfinales door Eintracht Braunschweig (Tweede Bundesliga) met 2-0 te verslaan. David Alaba opende op slag van rust met een fraaie vrije trap de score en Mario Götze maakte na voorbereidend werk van Arjen Robben de tweede goal voor de bekerhouder.

Bayern boekt bekerzege op Braunschweig

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl