Loes Geurts

Matilda's te sterk voor Oranje

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn de strijd om de Cyprus Cup begonnen met een nederlaag. Australië was in Larnaca met 1-0 te sterk.

Nederland kreeg voor rust een aantal goede mogelijkheden, maar de ploeg verzuimde de kansen te verzilveren. Ook in de tweede helft had Oranje meer balbezit, maar het Australische opportunisme zegevierde.

In de 73ste minuut viel de beslissing. De 19-jarige aanvalster Larissa Crummer passeerde keepster Loes Geurts, die haar 100ste interland speelde.

De ploeg van bondscoach Roger Reijners staat elfde op de wereldranglijst van de FIFA, een plaats lager dan de Matilda's zoals het Australische team wordt genoemd.

Slag maken

"Australië is een goede ploeg en fysiek sterk", roemde Reijners de tegenstander. "Wij probeerden het hoge tempo waarin zij vanaf het begin speelden eruit te halen. Dat lukte. We namen het spel over en creëerden een aantal kansen. Toen hadden we moeten scoren. Daar moeten we nog een slag maken."

De Oranje Leeuwinnen spelen het oefentoernooi op Cyprus als voorbereiding op het WK, dat op 6 juni begint. De komende week treden ze nog aan tegen Engeland (FIFA-6) en Finland (23). De groepswinnaar plaatst zich voor de finale.