Kris Boeckmans op het podium na de eerste etappe van de Ster van Bessegès
NOS Wielrennen

Etixx maakt het weer niet af

Kris Boeckmans heeft de 46ste editie van Le Samyn gewonnen. De Belg van Lotto Soudal was in de sprint van een groepje vluchters Gianni Meersman de baas.

De opening van het Waalse wielerseizoen werd aanvankelijk kleur gegeven door Thomas de Gendt, Gatis Smukulis en Ludwig de Winter. Het drietal werd ruim voor de meet gegrepen, waarna een spervuur aan demarrages volgde.

De echte schifting vond evenwel plaats op de laatste kasseistrook, op twee kilometer van de finish. Stijn Vandenbergh reed namens de Etixx-ploeg de voorste groep aan gort. Slechts zeven renners konden volgen, onder wie drie ploegmaats: Niki Terpstra, Yves Lampaert en Meersman. Lampaert was de laatste die de sprint aantrok voor Meersman, maar hij kwam net tekort.

Herhaling Omloop Het Nieuwsblad

Ook in de Omloop Het Nieuwsblad van afgelopen zaterdag ging Etixx met een overtalsituatie de finale in. Tom Boonen, Niki Terpstra en Vandenbergh lieten zich toen verrassen door Ian Stannard van Team Sky.

Nederlandse zege bij vrouwen

Bij de vrouwen zegevierde Chantal Blaak. Ze verwees Anna van der Breggen en de Zweedse Emma Johansson, de winnares van vorig jaar, naar de overige plaatsen op het podium.

Het was de eerste overwinning van het seizoen voor Blaak, die in de Omloop Het Nieuwsblad als vierde de finish passeerde. De renster van team Boels-Dolmans had geluk dat een sterke kopgroep van zes vrouwen, onder wie Amy Pieters en Van der Breggen, net op tijd werd achterhaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl