Louis van Gaal
NOS Voetbal

Van Gaal vraagt geduld voor nieuwkomers

Manchester United vervolgt de competitie met de wetenschap dat de derde plaats niet uit het oog mag worden verloren. Woensdagavond wacht de confrontatie met Newcastle United op St. James' Park.

Ondanks de wisselvallige resultaten, slechts vier van de laatste negen duels werden gewonnen, strijdt de formatie van Louis van Gaal volop mee om directe plaatsing voor de Champions League. Maar de kritiek blijft klinken. United is ondanks de kwaliteitsinjecties nog verre van een geoliede machine.

Geduld

Van Gaal zegt dat zijn ploeg tijd nodig heeft. Voorlopig is er geduld bij de recordkampioen, maar United krijgt de komende periode wel te maken met onder meer Chelsea en directe concurrenten Manchester City, Arsenal en Liverpool.

"Het eerste seizoen is altijd lastig voor spelers", zei Van Gaal in aanloop naar de wedstrijd. "Dat geldt voor Daley Blind, Radamel Falcao en Angel di Maria. Dat is niet verrassend. In Nederland, Duitsland en Spanje liep ik tegen dezelfde problemen aan. We moeten geduld hebben."

Van Persie

Van Gaal kan in Newcastle geen beroep doen op Robin van Persie. De aanvaller kampt met een enkelblessure, ruim een week geleden opgelopen in het duel met Swansea City. Van Gaal kon nog steeds niet zeggen hoe lang Van Persie is uitgeschakeld.

Zo vol als de ziekenboeg van United voor de winter nog zat, zo rustig heeft de medische staf het nu. Op Van Persie na dan. Michael Carrick kan weer voetballen, al is de middenvelder volgens Van Gaal nog niet toe aan een basisplaats.

Oude bekenden

De oud-bondscoach van Oranje treft woensdag op St. James' Park in Newcastle met de internationals Tim Krul en Daryl Janmaat enkele oude bekenden.

  • Pro Shots
    Van Gaal en Krul na Nederland-Costa Rica op het WK 2014, vanavond staan ze tegenover elkaar
  • Pro Shots
    Janmaat (r) luistert naar Van Gaal, vanavond staan ze tegenover elkaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl